Karanfilli tarçınlı kabak tatlısı nasıl yapılır?

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kabak tatlısı, bu tarifle farklı bir boyut kazanıyor. Karanfil ve tarçının aromatik uyumuyla hazırlanan bu hafif tatlı, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle sofraları şenlendiriyor.

23 Kasım 2025

Karanfilli Tarçınlı Kabak Tatlısı Tarifi


Malzemeler:


  • 1 kg kabak (iri dilimlenmiş)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 5-6 adet karanfil
  • 1 paket vanilya
  • Dilerseniz üzeri için ceviz veya fındık

Yapılışı:


  • Kabakları soyup iri parçalar halinde doğrayın. Bir tencereye dizin.
  • Üzerine toz şekeri, tarçını ve karanfilleri ekleyin.
  • 1 çay bardağı suyu ekleyip ocağın altını açın. Kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kabaklar yumuşadığında vanilyayı ekleyip bir taşım daha kaynatın.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
  • Servis yaparken üzerine ceviz veya fındık serperek sunabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Kabakların çok ince doğranmaması, dağılmaması için önemlidir.
  • Karanfilleri servis yapmadan önce çıkarmayı unutmayın.
  • Soğuk servis edilmesi lezzetini artıracaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Diş Ağrısına Karanfil Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Diş Ağrısına Karanfil Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Karanfilin Faydaları ve Özellikleri
Karanfilin Faydaları ve Özellikleri
Karanfil Ağacı Bakımı
Karanfil Ağacı Bakımı
Karanfil Yararları Nelerdir?
Karanfil Yararları Nelerdir?
Karanfil Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Karanfil Yemek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
;