Karanfil Çayı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Karanfil Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Karanfil çayı; Karanfil bildiğiniz gibi başta ağız kokusu olmak üzere daha birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Yemeklerden sonra bir tane karanfil atarak ağız kokusunu önlemek mümkündür. Hem ağız kokusunu önler hem de ağızda oluşan zararlı bakterileri yok eder. Ağzımızda hoş kokusu ve tadı ile hiçbir rahatsızlık vermez. Aynı zamanda diş ağrısına da iyi gelir. Tabi bu özellikler için karanfil alırken dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır. Karanfil alırken taze olup olmadığını kontrol ederek alınmalıdır. Bunu anlayabilmek için küçük bir test yapabilirsiniz. Bir bardak dolusu suyun içine birkaç adet karanfil atın eğer karanfil yukarı çıkıyorsa bu ürünün kalitesiz olduğunu gösteriyor demektir. Karanfil çayı demlemek için su koyduğumuz zaman karanfil dibe çıkıyorsa iyi kalite demektir. Kolay ve pratik bir çay tarifi vereceğim sizlere sizde bu tarifi yaparak birçok rahatsızlığın önüne geçebilirsiniz.

Karanfil çayı tarifi için gerekli olan malzemeler
  • 1 avuç kurutulmuş tohum karanfil
  • 1 cezve su
Karanfil çayı nasıl yapılır?

Öncelikle ilk olarak bir cezbeye su doldurun ve üzerine bir avuç karanfil ilave ederek ocağın üzerine koyun ve altını açın. Bu süre içinde cezvenin ağzını kapatarak kısık ateşte yavaş yavaş kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra bu şekilde yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar kaynatın. Cezvenin içinde olan su miktarı yarı yarıya azalması yani buharlaşması gereklidir. Süre dolduğunda ocağın üzerinden alın ve bir kaba süzerek ılınması için bırakın. Karanfil çayı hazır, ılık bir şekilde yemeklerden sonra bir iki yemek kaşığı içebilirsiniz.

Karanfil çayı faydaları nelerdir?
  • Öncelikle karanfil tohumunun iyi geldiği gibi karanfil çayıda diş ağrısına iyi gelir.
  • Ağız içinde oluşan bakterileri yok etmeye ve öldürmeye yarar.
  • Antiseptik özelliği olan doğal bir bitki çayıdır.
  • Mide bulantısı, kusma veya ishal gibi hastalıklara karşı iyi gelir.
  • Öksürüğü azaltmada önemli derecede etkisi olan karanfil çayının aynı zamanda da ateş düşürücü özelliği de vardır.
  • Ağızda koku ile ve rahatsızlık veren soğan ve sarımsak gibi yiyeceklerin kokusunu gidermek için tüketilir.
  • Mide sorunu olanlar için rahatlatıcı etkisi vardır.
  • Göğüs ağrısı olanlar için iyi gelir.
  • Unutkanlık sorunu olanlar için hafızayı güçlendirir.
  • Gaz sıkışmasına iyi gelir.
  • Hazmı kolaylaştırır.
  • Cinsel gücü artırıyor.
  • Karanfil baharat olarak da kullanıldığı için iştah açıcı özelliği vardır.

Karanfil Çayı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bal Karanfil Karışımı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bal Karanfil Karışımı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağı Faydaları ve Kullanımı

Karanfil Yağı Faydaları ve Kullanımı

Karanfil Ne İşe Yarar?

Karanfil Ne İşe Yarar?

Diş Ağrısına Karanfil Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Diş Ağrısına Karanfil Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karanfilin Faydaları ve Özellikleri

Karanfilin Faydaları ve Özellikleri