Baharat Karanfil Baharat karanfil, keskin ve hoş bir kokuya sahip, birçok alanda kullanılan bitkiler arasında yer alır. Bu değerli baharat türünün ana vatanı Endonezya'dır. Şekil itibariyle çiviyi andıran küçük taneler olarak elde edilen karanfil, dünya mutfağında birçok yemek, tatlı ve içeceğin içerisinde kullanılmaktadır. Kahverengi tonlarında odunsu tomurcuk halinde olan karanfil, güzel kokusu sayesinde ön planda tutulmuştur. Yenildiğinde ağızda acımsı ve hafif ekşi bir tat oluşturan karanfil, çiğnendiğinde uyuşma hissini de beraberinde getirir. Kaliteli ve taze bir karanfil, su içerisine atıldığında dibe iner veya başı dik bir şekilde su yüzeyinde asılı kalır. Bayat ve adi olanı ise su içerisinde yatay olarak sabit kalır. Bu baharat saf haliyle kullanılabildiği gibi öğütülerek de kullanıma hazır hale getirilebilir. Baharat Karanfilin Faydaları Baharat karanfilin faydaları oldukça fazladır:
Baharat karanfil, sadece lezzeti ve aromasıyla değil, aynı zamanda sağlık açısından sunduğu faydalarla da dikkat çekmektedir. Düzenli ve bilinçli tüketimi, bir dizi sağlık sorununa doğal bir çözüm sunabilir. |
Özdener
23 Temmuz 2024 SalıBaharat karanfili ne zaman öğütüp kullanmak daha iyi olur? Ãiğnediğimde ağzımda uyuşma hissi oluşturması normal mi?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıMerhaba Özdener,
Karanfili öğütmek için en iyi zaman, taze olarak kullanmak istediğiniz andır. Öğüttükten sonra aromaları hızla kaybolabileceği için hemen kullanmanız tavsiye edilir. Çiğnerken ağzınızda uyuşma hissi oluşması normaldir; karanfilin içeriğinde bulunan "eugenol" maddesi bu hissi yaratabilir. Bu madde aynı zamanda antiseptik ve ağrı kesici özelliklere sahiptir. Bu nedenle uyuşma hissi genellikle endişe verici değildir. Yine de herhangi bir rahatsızlık hissederseniz, bir uzmana danışmanızda fayda var.