{ "title": "Toz Karanfil", "image": "https://www.karanfil.gen.tr/images/Toz-Karanfil-43.jpg", "date": "21.01.2024 07:14:39", "author": "Ebru", "article": [ { "article": "Toz karanfil, birçok sağlık probleminin tedavisi için kullanılan karanfillerin ezilmesiyle oluşmuştur. Sigara sektöründe kullanılan toz karanfil, solunum yollarına faydalıdır. Toz karanfilin faydalarının anlaşılması için karanfil bitkisinin faydaları bilinmelidir. Karanfil, çay olarak tüketilmesinin yanı sıra sodyum, potasyum, protein, kalsiyum, fosfor, karbonhidrat ve vitamin deposudur. Ayrıca karanfil, tarçın ile karıştırılıp da kullanılmaktadır. Karanfil, kışın yapraklarını dökmeyen, tomurcuklu, pembe çiçekli ve yakıcı bir bitkidir. Bu bitkinin kökenleri Endonezya'ya dayanmakla beraber Hindistan, Madagaskar, Malezya ve Brezilya gibi tropikal bölgelerde yetiştirilmektedir. Toz karanfil ise çörek, ekmek, et, sucuk ve reçel gibi yiyeceklerde kullanılmasının yanı sıra salata ile de tüketilmektedir.

Toz Karanfil faydaları nelerdir?
" } ] }