{ "title": "Karanfil Yağı", "image": "https://www.karanfil.gen.tr/images/Karanfil-Yagi-14.jpg", "date": "20.01.2024 08:34:32", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Karanfil yağı, genelde diş ağrısında bitkisel tedavi olarak kullanılan karanfil yağı, yüzyıllardan beri çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılır. Keskin bir kokusu ve konsantre içeriği bulunduğundan ağız yoluyla kullanılacağı zaman çok dikkat edilmesi gerekir. Karanfil yağı, diş ağrısı haricinde kilo vermek isteyen kişilerinde tercih ettiği bir yağdır. Kilo vermek için genelde ağız yoluyla kullanımı tercih edilir. Karanfil yağı bilinçsiz bir şekilde ağız yoluyla tüketildiğinde ciddi anlamda zarar oluşturabilir. Yemek borusunu tahriş ederek mide ve bağırsaklarda kalıcı sorunlara neden olabilir.

Karanfil yağı faydaları nelerdir?
Karanfil yağı kullanım alanları

Kozmetik alanda: Krem, parfüm gibi kozmetik alanda çok sık kullanılan yağdır. Aromaterapi şeklinde kullanıldığında cildi rahatlatarak kasların gevşemesini sağlar.

Yemeklerde kullanımı: Yemeklere lezzet katmak için kullanılabilir.

Sigara alanında: Çoğu ülkede karanfil yağı sigara üretimi aşamasında kullanılmaktadır.

Sabun üretimi: Sabun üretiminde sıkça yer verilen karanfil yağı antiseptik özellik sağlar.

Karanfil yağı nasıl elde edilir?
Hazırlanışı: Ağzı kapaklı cam kavanozun içine zeytinyağı ve karanfiller eklenerek kavanozun kapağı kapatılır. Kavanoz güneş gören bir yere alınarak 15 gün bekletilir. 15 gün sonra kavanozun kapağı açılmadan su dolu tencereye alınıp kısık ocakta ısıtılır. Daha sonra süzekten geçirilerek başka bir kavanoza alınır. Karanfil yağı bu aşamadan sonra kullanım için hazırdır. Bir parça pamuk yardımıyla cilt bakımı için kullanılabilir.

Karanfil yağı 1 çay bardağı suyun içine birkaç damla damlatılarak ağız yoluyla kullanılabilir. Diş ağrıları için pamuğa damlatılıp ağrılı diş üzerine kompres yapılabilir.

Karanfil yağı zararları nelerdir?

Direkt olarak cilde uygulandığında cildin hassas bir hal almasına neden olur. Cildi tahriş ederek kaşıntı ve kızarıklığa sebep olabilir. Ağız yoluyla bilinçsiz kullanıldığında diş ve diş etlerinde iltihap gelişmesine sebep olabilir. Bunun yanı sıra boğazda, dilde şişmeye, kurdeşen ve anafilaksi gibi alerjik durumlara sebep olabilir. Aşırı tüketimlerde kan inceltici etki yaratır.

" } ] }