{ "title": "Karanfil Tohumu", "image": "https://www.karanfil.gen.tr/images/Karanfil-Tohumu-35.jpg", "date": "23.01.2024 06:49:52", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Karanfil Tohumu, hoş bir kokuya sahip ana vatanı Endonezya olan bu tohum baharat kapsamında değerlendirilip birçok alanda kullanılmaktadır. Şekil itibariyle küçük bir çiviyi anımsatan bu tohum yetişme aşamasında iken yeşil renktedir. Olgunlaşma dönemine geldiğinde ise kuruma aşamasıyla birlikte kahverengi ve siyah renge dönüşür. Yapısı ise odunumsu bir haldedir. İçeriğindeki son derece önemli vitamin ve minerallerin varlığı sağlık yelpazesini olumlu yönde açmaktadır. Karanfil tohumu, yiyecek, içecek ve kozmetik ürünlerinin içerisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Bayat olmayan kaliteli nitelikli karanfil tohumu su içerisine bırakıldığında suyun dibine çöker ya da yüzey kısmında dik bir şekilde asılı kalır. Bayat olan adi karanfil tohumu ise suya bırakıldığı andan itibaren yatay bir şekilde suda yüzer. Söz konusu bu ürünü kullanmadan önce bu yöntemle kalite kontrolü yapılabilir. Bu değerli tohum kendi doğal haliyle direk tüketilebildiği gibi öğütme aşamasından geçirilip toz olarak da kullanılabilir. Özellikle aşurenin vazgeçilmezi olan bu tohum hoş bir aroma katkısıyla birçok meyveli soğuk ve sıcak içeceklerin içerisinde ön sırada yer almaktadır.