{ "title": "Karanfil Çiğnemek", "image": "https://www.karanfil.gen.tr/images/Karanfil-Cignemek-64.jpg", "date": "19.01.2024 18:57:57", "author": "feride halaç", "article": [ { "article": "Karanfil çiğnemek, karanfil mutfakların sevilen bir süsü, aynı zamanda ferahlatıcı bir baharatıdır. Üstelik sağlık açısından oldukça fazla marifetleri vardır. Karanfil, yeşil karanfil ağaçlarında yetişir. Kurutulmuş ve kahverengi bir yapısı vardır. Birçok yemeklerde beraber kullanılarak tüketilebilir. Çayla beraber demlenerek içilebilir. Kendi öz suyu alınıp, cilde ve saça uygulanabilir. Aşure gibi tatlıların süsü ve kokusuyla en iyi baharatıdır. Bunlarla birlikte, tarçınla bir araya getirilip, karışım hazırlanarak da içilebilmektedir. Karanfili tüketim şekli tamamen kişiye bağlıdır. Kullanacağı şekle göre en uygun yöntemle tüketilebilir. Ama en kolay yolu da karanfili sade olarak çiğneyerek tüketebilmektir.

Karanfilin bünyesinde, yüksek oranda demir, protein, fosfor, kalsiyum ve karbonhidrat mevcuttur. Bütün bunlar kişinin vücudunu doğrudan etkiler. Vitamin olarak da A ve C vitaminleri içerir. Karanfili çiğnemek, belli bir toplum için, ağız kokusu amaçlı kullanılabilir. Çünkü ağızda uzun süre ferah koku bırakır. Fakat çiğneyerek tüketilen karanfilin vücuda oldukça fazla faydaları vardır. Yani ağız kokusu için karanfil çiğnemek, aynı zamanda vücuttaki başka bölgeler içinde fayda sağlamış olur. Belli bir araştırma sonucunda karanfilin kanser üzerinde de etkisini göstereceğine ulaşılmıştır. İçerdiği maddelerle, sindirim sistemindeki zararlı maddeleri en aza indirmektedir.

Bütün bunlarla birlikte, karanfilin yağı da birçok yanık ve mantar tedavisinde kullanılabilir. Fakat kullanım şekli doğru uygulanmalıdır. Bazı ciltlerde alerjik reaksiyon gösterebilir. Karanfil yağının en ilginç marifeti de sinekleri kovmasıdır. 5 saate kadar sinek bulunan bölgede etkisini gösterebilmektedir.

Karanfil çiğnemek faydaları nelerdir?
" } ] }