{ "title": "Karanfil Çiğnemek", "image": "https://www.karanfil.gen.tr/images/Karanfil-Cignemek-64.jpg", "date": "19.01.2024 18:57:57", "author": "feride halaç", "article": [ { "article": "Karanfil çiğnemek, karanfil mutfakların sevilen bir süsü, aynı zamanda ferahlatıcı bir baharatıdır. Üstelik sağlık açısından oldukça fazla marifetleri vardır. Karanfil, yeşil karanfil ağaçlarında yetişir. Kurutulmuş ve kahverengi bir yapısı vardır. Birçok yemeklerde beraber kullanılarak tüketilebilir. Çayla beraber demlenerek içilebilir. Kendi öz suyu alınıp, cilde ve saça uygulanabilir. Aşure gibi tatlıların süsü ve kokusuyla en iyi baharatıdır. Bunlarla birlikte, tarçınla bir araya getirilip, karışım hazırlanarak da içilebilmektedir. Karanfili tüketim şekli tamamen kişiye bağlıdır. Kullanacağı şekle göre en uygun yöntemle tüketilebilir. Ama en kolay yolu da karanfili sade olarak çiğneyerek tüketebilmektir.