{ "title": "Karanfil Çayı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.karanfil.gen.tr/images/Karanfil-Cayi-Nasil-Yapilir-15.jpg", "date": "20.01.2024 04:38:08", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Karanfil Çayı Nasıl Yapılır; Güney Amerika ve Asya'nın tropik bölgelerde yetişen karanfil, yaprak dökmeyen aromatik bir ağaç türünün çiçeğidir. Bu karanfil çiçeği tomurcukları ve kökü yemeklere tat vermek amacıyla dünya genelinde baharat olarak kullanılmaktadır. Karanfil başta Asya ülkeleri olmak üzere pek çok kültürde çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Bu amaçla kullanılan karanfilin en çok tüketilen formları çaydır. Aynı zamanda çiçeğin özünden elde edilen yağda aynı amaçla kullanılır.

Karanfil Çayı İçin Malzemeleri
Karanfil Çayı Nasıl Yapılır?

Kurutulmuş 6-7 diş karanfili toz haline gelinceye kadar havanda iyice dövün. İçeceğiniz bardak miktarındaki suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağı kapatın ve karanfil tozunu bu suya ilave edin. Güzelce demlenmesi için demliğin kapağı kapalı olarak 10 dakika bekletin. Daha güçlü bir çay olması için 20 dakika kadar bekleyebilirsiniz. Artık çayınız derlenmiş olacaktır içebilirsiniz. Bu çayı bir seferde daha fazla demleyebilirsiniz. 2-3 gün dolapta bekleyebilir.

Not; Tatlandırmak için bal ekleyebilirsiniz

Karanfil Çayının Başlıca Faydaları Nelerdir?

Botanik adı Eugenia caryophyllus olan karanfil güzel kokulu ağaç ve çalılar (Myrtaceae) ailesindendir. Ağacın yaprakları mora döndüğünde tomurcukları toplanır. Çin'de 600 yılından beri karanfilin tedavi amaçlı kullanıldığı hakkında bilgiler bulunmaktadır. Başlıca faydaları;
" } ] }