{ "title": "Hamilelikte Karanfil", "image": "https://www.karanfil.gen.tr/images/Hamilelikte-Karanfil-12.jpg", "date": "21.01.2024 11:16:17", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Hamilelikte Karanfil, Yetiştiği bölge Güneydoğu Asya olan ve bu bölgelere benzeyen iklimlerde yetişen karanfil ağacının çiçek açmayan tohumunun kısımları karanfil bitkisi, karanfil çiçeği ile aynı özelliğe sahip değildir. Karanfil baharatı kış mevsiminde yaprak dökmeyen karanfil ağaçlarının tohum kısımlarının toplanarak kurtulması ile elde edilmektedir. Özellikle yemeklere ve tatlılara farklı bir aroma kattığından dolayı karanfil oldukça sık kullanılmaktadır. Ayrıca karanfil sağlık bakımından da oldukça faydalıdır. Karanfilin sağlık üzerinde etkisi sayılamayacak kadar fazladır. Karanfilin kendine has güzel bir kokusu vardır. Bu özelliğinden dolayı birçok kişi karanfili kötü ağız kokusunu gidermek için kullanılmaktadır. Karanfil B6 vitamini, kalsiyum, potasyum ve sodyum bakımından oldukça zengin içeriğe sahiptir. Karanfilin bu özelliklerinden dolayı kullanım alanları oldukça geniştir. Karanfil genel sağlık problemlerinden solunum hastalıklarına cilt sorunlarına ve can sıkıcı saç sorunlarına kadar çeşitli birçok alanda kullanılan bir bitki türüdür. Karanfil oldukça fazla uçucu yağ içermektedir. Bu sebepten dolayı karanfilin antiseptik özelliği de oldukça güçlüdür. Bu sebepten dolayı karanfil özellikle de hamilelik döneminde kendini belli eden diş problemleri ve diş çürüklerinden kaynaklanan dayanılmaz ağrıları ilaç almadan dindirmek için oldukça sık kullanılan doğal bir yöntemdir.