{ "title": "Çaya Karanfil", "image": "https://www.karanfil.gen.tr/images/Caya-Karanfil-96.jpg", "date": "18.01.2024 22:43:18", "author": "feride halaç", "article": [ { "article": "Çaya karanfil, Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçası olan karanfilin sağlığa faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok sayıdadır. Birçok lezzetli besinleri de tadı ve kokusu ile süsler. Normal bitkilerden olan karanfil çiçeği ile karanfil baharatı ayrı bitkilerdir. Yetiştikleri ağaçlar da kullanım alanları da birbirlerinden çok farklıdır. Karanfilin, yorgunluğa ve vücut direncine oldukça fazla faydası vardır. Halsizliğe iyi gelir. Vücut direncini arttırır. Diş ağrısına hatta bağırsaklara kadar etkisini gösterir. İshal problemi yaşayan kişiler rahatlıkla kullanabilir. Karanfil ishal için bir çeşit bitkisel bir tedavi olur. Birçok alanda severek kullanılan karanfilin çaya eklenip, tüketilmesi oldukça faydalı ve sağlıklıdır. Karanfili direk olarak tüketmek istemeyenler için de daha kolay bir yöntemdir. Çaya karanfil atıp içmek çaydaki kokuyu da oldukça değiştirir. Ferah ve güzel bir koku çıkartır. Üstelik çay ve karanfil karışımı saçlara da uygulanabilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli şey kullanılan karanfilin taze olmasıdır. Bayat karanfil size aynı etkiyi aynı derece vermez. Faydaları ve etkisi oldukça azalır. Demlenmiş çaya on adet kadar attıktan sonra 10 dakika kadar bekletildikten sonra içilebilir.

Çaya karanfil ekleneceği zaman, sallama çaylar yerine kendi demlediğiniz çaylara koymak gereklidir.

Çayı karanfil ekleyerek tüketmenin faydaları nelerdir?
" } ] }