{ "title": "Baharat Karanfil", "image": "https://www.karanfil.gen.tr/images/Baharat-Karanfil-59.jpg", "date": "21.01.2024 14:10:57", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Baharat karanfil, keskin ve hoş bir kokuya sahip birçok alanda kullanıma sunulan bitkiler içerisinde yer alır. Bu değerli baharat türünün ana vatanı Endonezya'dır. Şekil yapısı itibariyle çiviyi anımsatır. Küçük taneler olarak elde edilen baharat karanfil dünya mutfağında birçok yemek, tatlı ve içeceklerin içerisinde kullanılmaktadır. Kahverengi tonlarında odunsu tomurcuk halindedir. Güzel kokusu sayesinde ön planda tutulmuştur. Yenildiğinde ağızda acımsı ve hafif ekşi tat oluşturan baharat karanfil çiğnendiğinde uyuşma hissini de beraberinde getirir. Kaliteli ve taze bir baharat karanfili su içerisine atıldığında dibe iner veya başı dik bir şekilde su yüzeyinde asılı kalır. Bayat ve adi olanı ise su içerisinde yatay olarak sabit kalır. Bu baharat saf haliyle kullanılabildiği gibi öğütülerek de kullanıma hazır hale getirilebilir.